Haninge vill tycka till om dumpning

Haninge kommun blev varken tillfrågad eller informerad om planerna att dumpa över en miljon kubikmeter muddringsgsmassa utanför ön Björkö i Mysingen i Haninge kommun.

I sin ansökan till miljödomstolen om att få bygga Norviks hamn skriver Stockholms hamnar att bolaget vill dumpa drygt en miljon kubikmeter slam från muddringen av hamnen i en djupgrav utanför Björkö.

Haninge kommun har därför begärt hos miljödomstolen att den ska få bli remissinstans. Något Miljödomstolen sa ja till, och därför har remisstiden förlängts två veckor fram till midsommar, så kommunen ska hinna titta på frågan.

Inte heller dom boende på Björkö som ligger i närheten av dumpningsplatsen blev informerade om planerna att släppa leran i mysingen.

Enligt Länstyrelsen är dumpningen av över en miljon kubikmeter muddringsmassa en av dom största dumpningar som gjorts i Stockholms skärgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista