Kolloledare misstänks ha ofredat barn

En 28-årig man som arbetat som kolloledare på ett läger i Roslagen har gripits misstänkt för att i hemlighet ha filmat barn på kollot i ett omklädningsrum.


 

Enligt polisen ska andra ur personalen på det här kollot ha upptäckt att den misstänkte mannen satt upp en kamera i ett omklädningsrum där barnen bytte om.

När de konfronterade mannen med uppgifterna ska han själv ha valt att lämna lägret. På väg därifrån greps han av polisen.

Det är Sundbybergs kommun som hyrt alla platser på kollot den här veckan och enligt kommunen har alla föräldrar på det aktuella lägret redan informerats om händelsen.

Polisen arbetar nu med att höra personalen närmare om händelsen.

Enligt en representant för kolloarrangören som Radio Stockholm talat med så hade alla nödvändiga kontroller gjorts på mannen innan han anställdes som ledare - han har enligt henne fått goda vitsord från skolan där han arbetar och är inte dömd för några liknande brott.

Kolloarrangören har valt att förstärka bemanningen på kollot, bland annat har en präst kallats dit. På hemmaplan har Sundbybergs kommun valt att kalla samman sin krisgrupp. Kolloarrangören har kontaktat alla föräldrar och en del barn har valt att åka hem, medan andra valt att stanna.

Enligt planerna ska ytterligare 120 barn från Sundbyberg åka till samma läger under sommaren. Kommunen och arrangören ska i nästa vecka träffas för att diskutera hur det ska hanteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista