Trängselskatt dyrt för taxibolagen

Den kommande trängselskatten kommer att göra det dyrare att åka taxi i Stockholm. Det rör sig dock om måttliga summor per resa även om bolagens totala kostnader ökar med avsevärda summor.

Hans Nyström som är tillförordnad vd vid Taxi Stockholm säger att trängselskatten kommer att kosta bolaget ungefär 20 miljoner kronor varje år men att det utslaget på varje resa inte blir så mycket.

Generellt påslag
Även taxibilar ska betala trängselskatt när den återkommer den 1 augusti och Taxi Stockholm väljer alltså ett generellt påslag, även för de resor som sker med en miljöbil som ju är skattebefriad.

Inte dyrare för den som väljer miljöbil
Taxi 020 har ännu inte en bestämt hur dom ökade kostnaderna ska tas ut men det rör sig om runt 15 miljoner per år. Den som åker med en miljöbil sak i alla fall inte få något påslag säger Fredrik Scholander som är 020:s Sverigechef. 

Inte heller Taxi Kurir är helt klara med hur trängselskatten ska hanteras men det kan bli så att de av konkurrensskäl inte höjer taxan säger Bengt Erki, företagets vd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".