Ska byggas ut år 2008.

InfraCity i Upplands Väsby byggs ut

Affärs och hotellområdet Infra City som ligger längs E 4:an genom Upplands Väsby ska byggas ut. Tanken är att området ska växa även på västra sidan om motorvägen. Totalt sett omfattar planerna nybyggnation med 30000 kvadratmeter.

– Det är tre nya huskroppar, för handel i första hand. Totalt sett omfattar planerna nybyggnation med 30 000 kvadratmeter, så det betyder en fördubbling av handeln i området, säger Arne Månsson, affärsområdeschef InfraCity.

– Planerna för handeln är att vi påbörjar byggnationen 2008 med inflyttning 2009. När det gäller de höga huskropparna för kontor och hotell eventuellt, så ligger vi längre bort i tiden, säger han.

Uppmärksammat i stor konkurs
InfraCity blev mycket uppmärksammat i början av 1990-talet då det ingick i byggmästaren Lars Gullstedts fastighetsimperium. 1993 försattes företaget i kunkurs och skulderna var i miljardklassen.

Nu ägs området av ett europeiskt fastighetsbolag som i ett första skede stoppar in en halv miljard kronor för att få en ny handelsplats på den västra sidan om E 4:an. På sikt finns även planer på höga hus för hotell och kontor.

Kommunen välkomnar bygget
Upplands Väsby kommun ser fram emot en fräschare inramning runt motorvägen.

– Det är positivt ur flera synpunkter, det ena är att vi får en portal till kommunen söderifrån. Ur en annan synpunkt så är ju faktiskt de företag som finns inom InfraCity, om man räknar det totalt, kommunens största arbetsgivare, säger Jaan Aamisepp, planarkitekt på Upplands Väsby kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".