Fotboll ska skapa lugn i Hovsjö

Fotboll ska råda bot på skadegörelse och rastlöshet bland ungdomar i bostadsområdet Hovsjö i Södertälje. Det lokala bostadsföretaget Telge Hovsjö har startat ett samarbete med fotbollslagen Assyriska FF och Syrianska FC.

– Det finns väldigt lite för ungdomar och lite att göra överhuvudtaget i Hovsjö, och då är det här ett naturligt steg: att engagera både vuxna och barn. Framförallt är det ungdomsverksamhet, säger bostadsföretagets vd, Patrik Derk.

Efter en tid med skadegörelse, bilbränder och rastlösa ungdomar hoppas nu det lokala bostadsbolaget Telge Hovsjö att ett pojklag och ett flicklag i fotboll ska stoppa den negativa utvecklingen.

Avtal skrivet
I förra veckan skrevs ett avtal mellan Telge Hovsjö och de två lokala fotbollsklubbarna Assyriska FF och Syrianska FC. Tanken är att de två klubbarna ska bidra med sina kunskaper och hjälpa ungdomarna i Hovsjö att etablera ett pojklag och ett flicklag.

– Vi vill gärna att även företag tar initiativ, så att det inte bara hänger på lokalföreningarna, som är ganska begränsade. Trots att vi har ganska stor verksamhet är det jättebra och positivt att även företag tar det här steget, säger Cecilia Somi, processansvarig hos Syrianska FC.

Skyttekungar på träningen
Robil Haidari, marknadsansvarig i Assyriska FF, tror att det kan ge en extra krydda åt träningarna att hans lag hjälper till.

– När man går till en träning med det här nystartade fotbollslaget, då är det kanske Assyriskas skyttekung Andreas Haddad, Göran Marklund eller någon liknande som kommer dit och sköter om träningen. Det kan vara en kul grej, säger han.

Afram Yakoub
afram.yakoub@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".