Sundbybergs moderater hoppar av

Två av Sundbybergs ledande moderater, fullmäktige-ledamöterna Michael Spira och Arne Wijkman, byter partifärg och blir socialdemokrater. I och med avhoppet förlorar de borgerliga partierna sin majoritet i Sundbybergs kommunfullmäktige.

Avhoppet sker knappt ett år efter att de borgerliga partierna tog över makten från socialdemokraterna i Sundbyberg. Mikael Spira, ledamot och 1:e vice ordförande i Sundbybergs kommunfullmäktige förklarar avhoppet  med att det behös ett kraftfullt och enat ledarskap i Sundbyberg. Något som saknas idag.
- Inom moderata partiföreningen i Sundbyberg har vi länge haft en mycket kaotisk period och det har varit oklart vem som egentligen styr och ställer. Nu står kommunen inför flera långtgående beslut som fodrar bred gemensam uppslutning innan man fattar de här besluten, eftersom det kommer att påverka kommunens invånare fram i tiden.
- Hur känner du för de väljare som gick till vallokalen och la sina röster på ett borgerligt styre?
- Ja, jag kan förstå om man tycker att det är konstigt men de väljare som har satt sig in i politiken i Sundbyberg tror jag har en viss förståelse för hur vi agerar, avslutar Mikael Spira.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista