Två män häktade misstänkta för våldtäkt

De två män som är misstänkta för att ha våldtagit en 23-årig kvinna i Stockholm i förra veckan häktades i förmiddags. De är på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt. För den yngre mannen väntar dessutom ny rättegång efter ett tidigare våldtäktsfall. Båda männen nekar till brott.

När häktningsförhandlingen började i förmiddags beslutade domaren att förhandlingen mot den 21-årige - före detta krogägaren - skulle hållas bakom stängda dörrar. Mannen har nu häktats, på sannolika skäl  misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande mot en 23-årig kvinna i Stockholm.

Det var natten till fredag i förra veckan som kvinnan ska ha utsatts  för våldtäkten. Det finns misstankar om att hon dessförinnan blev drogad av 21-åringen och hans 26-årige kamrat.

Den 21-årige mannen är före detta krogägare i Stockholm och var i våras misstänkt i ett annat omtalat våldtäktsfall men friades då i tingsrätten. Den domen har överklagats och kommer att tas upp i hovrätten. Efter tingsrättens friande dom i våras, blev det starka protester från många kroggäster runt Stureplan. 

Också 26-åringen häktades i förmiddags. Även han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista