Ovisst i Sundbyberg efter avhopp

Det politiska läget i Sundbyberg är ännu oviss, efter att två moderata fullmäktigeledamöter lämnat partiet och gått över till socialdemokraterna.

Efter att de två moderata fullmäktigeledamöterna Arne Wijkman och Michel Spira lämnat partiet mitt i mandatperioden finns det nu 27 mandat till det röd/gröna blocket och 24 mandat till det borgerliga blocket.

Tills vidare sitter det moderata kommunalrådet Bo Genfors kvar på sin post och han hoppas fortfarande att de två avhoppade ledamöterna ska lämna sina platser till förfogande i stället för att sitta kvar som representanter för ett annat parti.

Men enligt Genfors har de inte kommit till de möte som var tänkt att handla om framtiden och hur de ska agera framöver.

-Kommunen befinner sig just nu i ett intensivt budgetarbete och det är bråttom att lösa situationen. Jag hoppas att ett ökat samarbete med andra partier ska ge moderaterna möjlighet att driva igenom vissa frågor även om majoriteten skiftar.

Helena Hellmark Knutsson, socialdemokraternas oppositionsborgarråd söker också hon ett bättre samarbete mellan partigränserna.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista