Guldsits för (mp) i Sundbyberg

Sundbybergs miljöpartister befinner sig minst sagt i en angenäm situation. Från att ha varit i skymundan så drar nu både moderater och socialdemokrater i partiet, då de fått en vågmästarroll i kommunen.

I veckan lämnade de två fullmäktigeledamöterna Arne Wijkman och Michel Spira det moderata partiet och gick över socialdemokraterna. Nu slåss den borgerliga alliansen och den röda oppositionen om miljöpartiets gunst.

Cyrus Pairawan, är ordförande för miljöpartiet i Sundbybergs kommun och han njuter av strålkastarljuset:
- Det känns jättebra, vi har erbjudits nästan vad som helst, men vi har inte tackat ja till någon. Vi hänvisar till ett medlemsmöte som vi snart ska ha. På måndag ska vi träffa båda sidor för diskussion.
-Vad har ni för krav?
- Jag kan inte säga att vi har ett konkret krav, vi har flera krav som vi vill att samarbetspartnern som vi får ska acceptera. Vi vill inte att något parti ska köra över oss. Vi ska inte användas som ett stödparti, vi ska vara med och styra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista