Mat i förorten och exklusivt i stan

Utbudet i en rad köpcentrum i Stockholm kommer att förändras när den nya ägaren, det brittiska fastighetsbolaget Boultbee, tar över om några veckor. I till exempel Tensta och Rinkeby ska handeln baseras på livsmedel - medan exklusivare utländska butiker ska lockas till dom större köpcentra inne i stan.

Bo Falk är VD för fastighetsbolaget Boultbee:
- Det är oerhört viktigt för de mindre köpcentrum att det finns ett bra utbud på livsmedel som är anpassat för målgruppen.

Den 31 augusti tar det brittiska familjeföretaget Boultbee över ägandet av tio köpcentrum runt om i Stockholm. I affären ingår både större centrala gallerier som Västermalmsgallerian, Ringen och Fältöversten och mindre centrum längre från stan som Hässelbygård, Bredäng och Högdalens centrum.

Livsmedel blir alltså basen för ytterstadscentrumen men i city ska Boultbee försöka locka till sig nya affärskedjor som inte finns i stockholm sedan tidigare, säger Bo Falk vd:
- Vi tror att vi kan locka till oss internationella koncept som kan vara intresserade av att etablera sig i Sverige.

Och av dom tio köpcentrum som Bo Falk nu ska bli högsta chef för tycker han att Högdalens centrum känns mest spännande:
- Högdalen ligger bra till, det är mycket bostadsbyggande och det är både tunnelbana och bussar i området.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".