Hammarbyseger i UEFA-cup kval

På torsdagskvällen var det UEFA-cup kval kväll i europa. AIK spelade sin första match borta mot Metalurg från Lettland och förlorade med 3-2. Bättre gick det för Hammarby som mötte norska Fredrikstad på Råsunda. matchen slutade 2-1 till Hammarby.

Hammarby vann den första UEFA-cup kval matchen mot Fredrikstad. Men bara med 2-1. Detta trots ett ganska rejält spelövertag och ett antal målchanser att göra både två och tre mål till. Istället är det nu kanske en liten fördel för gästerna med tanke på det i dessa sammanhang så viktiga bortamålet. Hammarbys bägge mål var läckra volleydelikatesser signerade Paulinho i första halvlek och Sebastien Castro-Tello i andra. Hammarbys tränare Tony Gustavsson bitvis mycket nöjd med Bajens insats:
- Vi stod inför en mycket jobbig prövning fysiskt och det var viktigt att vi lyckades odla ett eget passningsspel och det tycker jag att vi gör bortsett för de första femton. Bitar är jag nöjd med men smolket är såklart målet bakåt.

Hammarby och AIK spelar returmatcherna torsdag den 30 augusti.

Bosse Johander
bo.johander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".