Slussenförslag presenteras

På måndagen presenterades två förslag över hur ombyggnaden av trafikplatsen Slussen ska se ut. Förslagen kommer att finnas utställda på Kolingsborg vid Slussen, där stockholmarna kan komma och titta på dem och säga sin mening.

– Bevarandeförslaget är ju en rekonstruktion av det gamla klöverbladet, det känner man ingen från hur det ser ut idag. Medan nybyggnadsförslaget innebär att man tar bort hela klöverbladet och istället gör en stor öppen plats och i princip en stor bredbro från gamla stan till Södermalm, och inte som idag två breda broar, sähger Ingela Lindh, stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad.

Stdsbyggnadsdirektör Ingela Lindh hoppas nu att allmänheten tar ställning till förslagen som finns utställda på Kolingsborg.

– Alla remissinstanser ska under hösten också ta ställning till förslagen så att vi förhoppningsvis får fram ett förslag att arbeta kring. Då kan vi tänka mer i detaljer när det gäller utseendet kring bygget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".