Fler misstänkta sexövergrepp på AIK:s läger

Fyra femtonåriga pojkar åtalas i dag för våldtäkt under ett fotbollsläger i somras. Men åklagare Erika Fjellhed säger att en ny förundersökning öppnats efter uppgifter från de åtalade pojkarna om att det här är en gammal tradition.
Fyra femtonåriga pojkar åtalas i dag för våldtäkt under ett fotbollsläger i somras. Enligt åklagaren har de vid olika tillfällen gett sig på tre pojkar, tvingat ner dem på golvet, dragit ner deras byxor och fört in föremål i analöppningen, vid två tillfällen en klädgalge och vid ett tillfälle en flaska. De fyra åtalas dessutom för att ha hotat flera barn under samma läger av fotbollsklubben AIK utanför Katrineholm i juli. Men åklagare Erika Fjellhed säger nu till Radio Stockholm att en ny förundersökning öppnats om äldre fall efter uppgifter från de åtalade pojkarna om att det här är en tradition.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista