Protester mot irakkriget

I Washington greps omkring 150 personer i samband med en demonstration mot president George Bushs Irakpolitik. Upp emot 6 000 personer deltog i protestmarschen som gick från Vita huset till kongressbyggnaden.

”USA ut ur Mellanöstern!” och ”Stoppa kriget nu!” Så skanderade de tusentals demonstranter som samlats utanför Vita huset för att protestera mot president Bushs Iraskpoliitik.

Truppminskning
Bush har ju föreslagit en truppminskning i Irak. I ett tv-sänt tal till nationen i torsdags sa han att antalet amerikanska soldater ska minskas till 130 000 nästa sommar, men minskningen går för långsamt tycker kritikerna.

Nicole Gibson, en av demonstranterna på lördagen, sa att nu måste Bush börja lyssna på folkopinoionen, vi vill inte ha krig längre.

Motdemonstranter
Fredsdemonstranternas väg kantades också av motdemonstranter, som gav högljutt stöd till Bushs Irakpolitik.

Alan Calahan från Pittsburg med amerikanska flaggan på bröstet, stred själv i Vietnamkriget och tycker att fredsdemonstranterna är opatriotiska svikare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista