Domare misshandlad efter match

Det är fortfarande oklart vilka åtgärder Stockholms fotbollförbund kommer att vidta mot de två fotbollsspelarna i klubben Svensk-syrianska IF, som misstänks ha misshandlat en domare efter en match i helgen.

Fortfarande väntar man vid Stockholms fotbollförbund på att den misshandlade domaren ska komma in med en rapport om vad som egentligen hände i samband med lördagens match.

– Först när domarrapporten kommit in kan vi ta ställning till vad som ska ske med de två spelarna som sitter anhållna misstänkta för att ha misshandlat domaren, det säger Helena Rydh Norin vid Fotbollförbundets tävlingskommitté till Radio Stockholm.

Det troliga är att spelarna kommer att stängas av, våld leder i allmänhet till avstängning enligt Rydh Nordin. Huruvida också klubben kommer att straffas beror på hur omständigheterna runt misshandeln sett ut, det vill säga om föreningen eventuellt har brustit i ansvar runt arrangemanget.

Det var alltså efter en match i Sundbyberg i division sju i lördags som domaren direkt efter slutsignalen blev attackerad av två spelare och sparkad i huvudet och på armarna.

Spelarna anhölls på söndagen. Den ene misstänks för grov misshandel, den andre för misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista