Återställare vid maktskifte i Stockholm

Om det blir maktskifte i Stockholms stad i nästa val kommer det bli aktuellt med att återställa en rad av de förändringar som nu genomförs. Det säger oppositionsborgarrådet, socialdemokraten Carin Jämtin, som menar att den politik som den borgerliga majoriteten genomför nu ökar klyftorna.

Ett år efter valet håller de borgerliga i Stockholms stad på att pricka av sina vallöften, som bland annat gällde försäljning av allmännyttans hyresrätter och skattesänkningar.

– Att vi håller vad vi lovat, att vi på punkt efter punkt nu bockar av det som vi redan före valet lovade stockholmarna, det är för mig viktigt, Kristina Axén Olin, moderat finansborgarråd i Stockholm.

Primärt är vidare att fler människor ska få jobb - men även privatiseringar och mer valfrihet ligger högt på listan.

När oppositionsledaren Carin Jämtin beskriver vad som är viktigt för socialdemokraterna så nämns jobb, bostad, skola och miljö som frågor som präglar framtiden.

Men även om det finns paralleller i politiken så skiljer sig vägen dit  och hon anser att den borgerliga politiken i Stockholm ökar klyftorna. Något som gör att det blir aktuellt med återställare om socialdemokraterna kommer till makten efter nästa val, säger hon.

– Hur har rättvisa förändrats i Stockholm under den här mandatperioden och då göra någon slags prioritering på hur vi måste förändra tillbaka verksamheten i staden, säger oppositionsborgarrådet Carin Jämtin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista