Folkpartist förs fram i Sundbyberg

Oenigheten i Sundbybergs kommunpolitik fortsätter. På fredagen föreslog alliansen att folkpartisten Nina Lundström ska bli ny ordförande i kommunstyrelsen.

Nina Lundström är idag bland annat kommunalråd i Sundbyberg. Men alliansens förslag avvisas helt av ordföranden för miljöpartiet.

På måndag hålls kommunfullmäktige där ny ordförande för kommunstyrelsen ska väljas, men Cyrus Pairawan, ordförande för miljöpartiet i Sundbybergs kommun, avvisar helt alliansens förslag till ny ordförande.

Det är avgörande vad Miljöpartiet tycker. Partiet har idag har en vågmästarroll i kommunen sedan två moderata kommunfullmäktigeledamöter i somras lämnade partiet för att i stället gå med i socialdemokraterna.

I och med avhoppet skiftade majoriteteten, och sedan dess har det varit oklart vilket parti som ska ha ordförandeposten.

Miljöpartiet har ännu inte utsett någon motkandidat men hoppas kunna ha ett namn klart senast den 1 oktober. Cyrus Pairawan säger till radio Stockholm att man vill skjuta upp fullmäktigemötet en vecka, för att få tid att samtala med övriga partier i alliansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista