Många ville följa rättegången i säkerhetssalen.

Uppmärksammat våldtäktsmål i hovrätten

Uppdaterad 17:35
Intresset för torsdagens hovrättsförhandlingar mot de två så kallade Stureplansprofilerna som har åtalats för våldtäkt var mycket stort. Större delen av torsdagen ägnades åt förhör med kvinnan som sa att hon varit mycket rädd och inte ville ha sex med de båda männen

Ovanligt många åhörare och journalister följde huvudförhandlingen som av säkerhetsskäl hölls i Stockholms tingsrätts säkerhetssal.

Åklagaren vill att de döms för grov våldtäkt
De båda männen har tidigare frikänts av tingsrätten från misstankarna om att ha våldtagit den 19-åriga kvinnan. Kammaråklagare Anita Kjellén vill nu att männen döms för grov våldtäkt, rapporterar TT.

Männen medger att de haft sex med kvinnan, men säger att de aldrig hotat henne eller använt något våld.

Kvinnan pressades om sina sexvanor
Större delen av dagen åt förhör med kvinnan. De åtalades advokater pressade henne med frågor bland annat om hennes sexliv och hennes alkoholvanor.

Den aktuella natten hade trion varit på restaurang i Stockholm. Efteråt gick sällskapet upp till en lägenhet i city. Kvinnan berättade att hon hade sex med en av männen, men redan efter en halv minut spårade allt ur.

Kvinnan säger att hon var mycket rädd och sade nej till fortsatt sex. Tingsrätten motiverade sin friande dom med att männen inte uppfattat att kvinnan sagt nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista