Svagt DNA-spår i da Costa-fallet

Det finns fortfarande saker att utreda kring mordet på Catrine da Costa, vars kropp hittades styckad i Solna 1984. Det konstaterar polisen efter att ha fått svar på nya DNA-tester.

Västerortspolisen har låtit DNA-testa totalt sex personer i jakten på Catrine da Costas mördare. Personernas DNA har jämfört med tio hårstrån som hittats på en handduk bredvid de svarta säckar som innehöll Catrine da Costas kvarlevor. Fem av de sex personerna har helt kunnat uteslutas - men på en av dem har DNA-analysen gett en svag träff.

Men träffen är så svag att den ensam inte räcker för att knyta personen till fallet, enligt polisen. Därför kommer nu en del ytterligare åtgärder i fallet att vidtas, säger Mats Eriksson vid Västerortspolisen. Vad det innebär vill han inte närmare gå in på.

Den man som DNA-analysen gett en träff på har inte förhörts av utredarna i fallet. Tipset om den mannen lämnades till polisen 2005. Polisen vill inte uppge hur den fått tillgång till mannens DNA eller om denne varit misstänkt eller dömd för brott tidigare, skriver TT.

Redan tidigare har DNA-tester uteslutit två läkare, som tidigare varit huvudmisstänkta i fallet. Det gäller en allmänläkare och en obducent som friats från mord, men av domstolen pekats ut som de som styckade kroppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista