Fräck kupp mot köpcentrum

Tjuvar stal under natten mot fredagen högvis med mobiltelefoner i Heron city i Kungens kurva efter att först ha krossat entrén till köpcentret med bilar och sedan fortsatt in i en butik. De flydde sedan i så hög fart genom Stockholm att polisen inte vågade följa efter.

Enligt polisen ska inbrottstjuvarna ha kört in genom entrén till köpcentret med en eller två bilar. De ska sedan ha fortsatt köra på bottenplanet in i en mobiltelefonbutik. Smash- and grabkuppen kan ha gett säckvis med mobiltelefoner, enligt polisen.

Väktare i området var snabbt på plats och såg flyktbilen lämna köpcentret. Men jakten avbröts när däcken på väktarnas bil punkterades av de fotanglar tjuvarna slängde ut efter sig.

Poliser sattes in i jakten på bilen som körde norrut genom Stockhom i mycket hög hastighet, en bra bit över 200 kilometer i timmen, enligt polisen.

Men patrullerna fick ge upp jakten i de höga hastigheterna. Det finns bilder och vittnesuppgifter om bilen som försvann norrut förbi Sollentuna i natt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista