Satsning på flerspråkig bilbesiktning

Bilprovningen i Rissne i Sundbyberg satsar på flerspråkig bilbesiktning. I en kampanj på lördag kommer det att finnas personal som kan tala sammanlagt elva språk. Det är en del i Bilprovningens mångkulturarbete som är tänkt att permanentas i framtiden.

Badro Laajab jobbar på bilprovningen i Rissne, han behärskar själv sex språk men ser fram emot att det kommer in ännu fler språk på arbetsplatsen.

– Det råder ju stort behov av fler språk överallt och att vi har det här är jättebra, då förstår folk oss lite mer och saker och ting blir lite enklare, säger Badro Laajab.

Men det är inte bara tekniska termer som man kan ha problem med utan det kan vara bilprovningen överhuvudtaget, att man inte förstår idén?

– Ja, det är ju så att är det fler invandrare som jobbar på myndigheter, till exempel här på Bilprovningen som har kontrollansvar, då blir det lite lättare. Det känns lite bättre än att man kommer och det är bara svenskar, då blir man lite rädd.

– Det kostar ju att komma hit om man har fel på bilen och förklarar man på ett schysst sätt, varför vi gör det, så att de förstår, då blir det genast bra, säger Badro Laajab.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".