Ingen gripen för värdetransportrån

Trots en omfattande polisinsats har ännu ingen gripits efter söndagens rån mot en värdetransport på Götgatan på Södermalm i Stockholm.

Det var vid lunchtid som två väktare överfölls när de höll på att fylla på en uttagsautomat. Två maskerade rånare hade tagit sig in i ett rum bakom automaten och under pistolhot tvingade de väktarna att lämna ifrån sig pengarna.

Polisen misstänker att åtminstone en tredje person varit inblandad.

Under eftermiddagen hittade ett barn en pistol på en gård som ligger i närheten av platsen för rånet. Polisen hittade även några kofötter som männen använt för att bryta upp dörrar under sin flykt.

Fynden skulle undersökas av tekniker som även granskat brottsplatsen. Under kvällen förhördes väktarna och övriga vittnen.

Roland Berndt, informationschef vid värdetransportföretaget G4S, säger att väktarna inte fick några fysiska skador och att bolagets krisgrupp stöttar dem. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista