Hammarby hockey betalt skulder

Det akuta konkurshotet mot Hammarby hockey är nu undanröjt. I går betalades de 131 000 som skulle betalas senast nästa vecka till kronofogden, men fortfarande återstår fyra miljoner i skulder. Ordförande i sektionen har avgått och en tillfällig styrelsen har tagit över ansvaret.

Nina Arnewing, är ledamot i Hammarby hockeys tillfälliga styrelse.
- Det ger oss en möjlighet att sätta oss och gå igenom bokföringen titta på vad som är högsta prioritet och var vi ska lägga vår energi just nu.

Men ännu finns de ekonomiska problemen kvar för Hammarby hockey. För även om den akuta skulden på 131 000 kronor betalats återstår fyra miljoner kronor i skulder. Bland annat handlar det om inköp av utrustning som inte betalats. Och om de inte lyckas betalas riskerar de att bli av med elitlicensen, som ger de rätt att spela i de högre divisionerna, och på sikt kan det också bli tal om konkurs.

Den tidigare ordföranden Jane Sjögren avgick i helgen och nu ska en ny, tillfällig styrelse sätta sig in allt som rör det ekonomiska.

Hammarby hockey har haft problem med en mögelskadad träningsanläggning och hade förra årets sin verksamhet utspridd på 22 olika arenor. En tredjedel av spelarna har försvunnit och därmed medlemsintäkter. Och laget ligger sist i hockeyallsvenskan. Nu är frågan hur överhängande konkurshotet är. Nina Arewing medger att hotet finns kvar men hon räknar med att det inte ska inträffa.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se