Journaliststrejken har skjutits upp

Den varslade strejken vid bland annat Radio Stockholm och SR Metropol skjuts upp. Arbetsgivarorganisationen SROA sa på tisdagen ja till medlarnas bud, medan Journalistförbundet inte svarade alls, utan uppmanades av medlarna att skjuta upp konfliktåtgärderna ett dygn. Nytt bud väntas komma nu under onsdagsförmiddagen.

Konflikten handlar om en ny anställningsform, som arbetsgivarorganisationen SRAO vill införa, men som journalistförbundet menar skulle innebära otryggare arbetsförhållanden inom SR och SVT. Det handlar om en typ av visstidsanställning där arbetsgivaren inte skulle behöva motivera varför, eller varför den är tidsbegränsad.

I april gick det tidigare avtalet ut och sedan dess har det arbetats med att få fram en lösning. Och sedan parterna inte längre talar med varandra har medlare utsetts, samtidigt som SJF lagt flera varsel om nedlagt arbete på SR och SVT på flera orter i landet, bland annat berörs Radio Stockholm och SR Metropol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista