Förundersökning om överfall läggs ned

Förundersökningen om ett överfall på en 19-årig kvinna i Bromma i västra Stockholm i somras läggs ned. Det har inte gått att hitta några misstänkta för överfallet på kvinnan, som är sambo med en ledande sverigedemokrat.

Den 19-åriga kvinnan anmälde den 15 augusti i år att tre män tvingat sig in i hennes bostad och hotat henne med kniv och därefter tejpat hennes händer och släpat ut henne i trapphuset. Där hittade en granne henne.

Knackade dörr
Polisen tog händelsen på stort allvar och knackade dörr och hörde vittnen i området, gjorde en rekonstruktion av händelseförloppet och lämnade allt material till SKL för teknisk undersökning.

Även säkerhetspolisen, Säpo, var inkopplad. Kvinnan är sambo med en ledande sverigedemokrat och partiet anklagade vänsterextremister för att ligga bakom överfallet.

Enligt Säpo är sverigedemokraterna en vanlig måltavla för militanta vänsterextremister och engagerade sig därför i fallet.

Lägger ned förundersökningen
Men det har inte gått att hitta några bevis för att det finns någon gärningsman. På onsdagen meddelade chefsåklagare Tora Holst att hon lägger ner förundersökningen som gällde grovt olaga tvång och grovt hemfridsbrott.

Hon skriver i ett pressmeddelande att det är klarlagt att det enda fingeravtryck man hittat på tejpen som kvinnans händer tejpats med kommer från kvinnan själv.

Kvinnans sambo skriver på sin blogg att kvinnan tvingades att själv tejpa runt munnen och vaderna.

Han säger till Radio Stockholm att han inte tycker att polisen gjort en så grundlig undersökning som de påstår men att han inte tagit ställning till om han ska begära en överprövning av fallet.

Ingen misstänkt gärningsman
Men undersökningen har inte lett fram till någon misstänkt gärningsman och att fortsätta utreda kommer inte att ändra på det, enligt åklagaren, som därför lägger ner utredningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista