Pridefestivalen kan få mindre pengar

Stockholm Pride ser inte ut att i efterhand få de extra pengar de begärt för sommarens Pridefestival av Stockholms stad.

Pridefestivalen sökte i somras mer pengar från Stockholms stad för att kunna genomföra Pridefestivalen. Arrangörerna hävdade att eftersom arrangemanget vuxit, framför allt Prideparaden, så hade också kostnaderna för säkerhet och avspärrningar kring paraden ökat, liksom kostnaderna för mark och tälthyra och städning.

Staden hade redan bidragit med 200 000 - men - påpekade Tasso Stafilidis, vice ordförande för Pride - det i sig var en halvering av summan från föregående år - 2006 - då Stockholm Pride fått 400 000 kronor i bidrag.

Dessutom skulle det stöd man fick gå till att marknadsföra Euro Pride i Stockholm nästa år. Därför ville Stockholm Pride ha ytterligare 300 000 kronor i stöd för 2007 års festival.

Men i förslaget till kommunstyrelsen hänvisar finansborgarrådet, moderaten Kristina Axén Olin till att det stöd som staden redan betalat ut är det som ska gälla för året.

Däremot, skriver hon, är Europride 2008 ett av de viktigaste arrangemangen ur marknadsföringssynpunkt för Stockholm nästa år. Det evenemanget anser hon att staden bör stödja, och i god tid ta upp med arrangörerna hur det kan marknadsföras på bästa sätt.

Den 7 november diskuteras pengarna till Pridefestivalen i kommunstyrelsen i Stockholm.