Kidnappad flicka ifrågasätts

Den 13-åriga ryska flicka som säger att hon hållits fången i Sverige i två år blir allt mindre trovärdig enligt åklagare och polis. Bland annat har hon inte uppgett sitt riktiga namn.
Åklagaren lägger ned förundersökningen om hennes uppgifter inte snart kan bekräftas, rapporterar TT. Det var i början av december i fjol som flickan sökte upp en kyrklig organisation i Stockholm och sade att hon samma dag lyckats fly ur en bil vid Centralstationen i Stockholm. Hon berättade att hon för snart två år sedan kidnappades från sitt hem i Ural av två ryska män. Dessa förde henne till Sverige där hon hållits fången hos männen tills hon lyckades fly ur deras bil. Polisen ska försöka få kontakt med flickans föräldrar och om dom inte kan bekräfta uppgifterna kommer utredningen att läggas ned. De båda ryska män som enligt flickan skulle ha fört henne till Sverige är okända. Spaningarna efter deras påstådda bil har inte gett något resultat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".