Bränslet tog slut på äldreboende i Norrtälje

Runt 13 grader i lägenheten - det var verkligheten för boende i pensionsärsbostäderna på Askängsvägen i Edsbro i Norrtälje kommun strax före nyår. Och nästan lika kallt fortsatte det sen att vara under hela nyårshelgen. Orsaken: Entrepenören hade inte köpt tillräckligt med bränlse.
I fastigheten, som består av vanligt boende för äldre personer, så kom till slut en reservpanna i gång som gjorde att det blev någon grad varmare än dom 13 grader som det var när det var som värst. Men det var fortfarande mycket kallt och de äldre fick kupévärmare i lägenhterna. De äldre fick dock beskedet att den el kupévärmarna drog skulle debiteras de äldre. Orsaken till kylan i lägenheterna var att den entreprenör som Norrtälje kommun anlitat för att sköta det aktuella värmeverket, ISS Ecuro, inte hade beställt tillräckligt mycket pellets, så pelletsen tog slut. Lena von Otter är fastighetsförvaltare på Norrtälje kommun och hon säger till Sveriges Radio Uppland att detta absolut inte får upprepas. Lena von Otter säger också att ISS Ecuro missat beställa bränsle på flera håll under december månad. Och vem som ska stå för kostnaderna för kupévärmarna är hon klar över, det blir ISS Ecuro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".