Studentboende i Albano stängs

Det omdiskuterade studentboendet i Albanoområdet i Stockholm stängs, enligt Kungliga Tekniska Högskolan. Efter klagomål på boendets standard väljer KTH Bostad att stänga boendet den femtonde januari nästa år.

De senaste fem åren har utländska studenter på KTH erbjudits rum i studentboendet i Albanoområdet i Stockholm. I baracken på rivningstomten bor idag runt 70 studenter som bland annat delar på två tvättmaskiner, dusch och köksutrustning.
Rummen på 10 kvadratmeter kostar upptill 2800 kronor i månaden, och enligt studenterna själva har både kyl, frys och tvättmaskiner länge stått trasiga utan att någon reparerat felen.
Varken KTH Bostad eller byggnadsägaren Wenngarn AB har velat ta på sig ansvaret för den låga standarden, och det bristfälliga underhållet av boendet.
Efter upprepade klagomål från de utländska studenterna väljer nu alltså KTH Bostad att stänga studentboendet i Albano. Igår, måndag, informerades de boende om att baracken försvinner den femtonde januari nästa år.
Studenterna har nu två veckor på sig att via KTH ansöka om nytt boende i Kista. Här erbjuds studenterna delat boende för 1800, eller eget boende för 3600 kronor i månaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".