Utstuderat rån mot matbutik

Ett spektakulärt rån genomfördes på tisdagskvällen mot ICA Kvantum i Brandbergen centrum, i Haninge. Det var strax efter stängningsdags, kvart över nio, som två män maskerade med motorcykelhjälmar plötsligt firade sig ner med ett rep från innertaket.

Männen var beväpnade med pistoler eller pistolliknande föremål och rånade personalen och den väktare som ännu var kvar i butiken. Rånarna fick med sig en mindre summa pengar.

Männen tvingade sedan väktaren under pistolhot att släppa ut dom genom personalingången på baksidan. Hur de sedan försvann från platsen finns det inga uppgifter om. Rånarna var på onsdagsmorgonen ännu på fri fot.

Under dagen väntar fortsatta tekniska undersökningar. Ännu är det inte klart hur männen tog sig in i affären. Om de tog sig in via ett takfönster eller om de brutit sig in genom yttertaket och hållit sig gömda uppe i innertaket.

Polisen söker vittnen som kan ge mer information om rånarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".