Skatteskrapan blir högre

Skatteskrapan i Stockholm kan bli högre. Fastighetsbolaget Vasakronan, som äger skrapan, vill bygga på den med fyra våningar. Det är en av de stora förändringar som planeras i och kring skatteskrapan vid Götgatan på Södermalm i Stockholm.
Om ett år flyttar skatteförvaltningen ut ur huset och då planerar ägaren, statliga Vasakronan, en omfattande upprustning av hela huset. I planerna ingår också att Åsötorget intill försvinner, där byggs hotell och bostadshus. Men det mest kontroversiella är nog planerna på att göra skatteskrapan högre. Enligt förslaget ska en så kallad krönbyggnad få glasväggar och vara olika hög i olika delar. Den högsta delen, i mitten, blir fyra våningar högre än dagens topp på Skatteskrapan. Py Börjesson som är stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm säger till Radio Stockholm att hon är positiv till planerna på en högre skatteskrapa. Men alla är inte lika positiva till planerna på att göra skatteskrapan högre. Stadsmuseinämnden sa nej i sitt remissyttrande och Stockholms skönhetsråd har också varit negativt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".