Falck sparkar två efter misstänkta mutaffärer

Bevakningsföretaget Falck har varslat två chefstjänstemän om uppsägning eftersom de misstänks för oegentligheter mot både den egna arbetsgivaren och mot Storstockholms Lokaltrafik, SL.
De båda har varslats om uppsägning som en följd av affären kring en högt uppsatt tjänsteman på SL som hade ansvar för trygghetsfrågor. SL-tjänstemannen avskedades i november i fjol, eftersom han misstänktes ha gynnat Falck när SL skulle köpa bevakningstjänster. De berörda tjänstemännen har varit ansvariga för flera av de uppdrag som Falck har för SL och där haft SL-tjänstemannen som kundkontakt. Roland Berndt, informationschef för Falck Sverige, säger till Radio Stockholm att han inte vill gå in på närmare vad männen misstänks för, utan att det är polisens sak att utreda saken vidare. Falck har också polisanmält de båda cheferna som nu varslats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".