Hemlösa i Stockholm kan få ny lokal

En kyrklig stiftelse ska hjälpa de hemlösa i Stockholm att få en egen lokal. Stiftelsen kan tänka sig att köpa en fastighet för upp till 10 miljoner kronor som sen får användas av hemlösa. Det säger domprost Lennart Koskinen till Radio Stockholm.
Verksamheten i lokalen är tänkt att drivas av föreningen Stockholms hemlösa, i samarbete med stiftelsen. Vilken stiftelse det rör sig om vill inte domprost Lennart Koskinen avslöja förrän planerna tagit fastare form. I lokalen ska de hemlösa kunna ha en fast punkt där de kan förvara sina saker, ta en dusch och träffa andra hemlösa. De ska kunna skriva sig på adressen och få sin post dit. Även tillfälliga övernattningar ska kunna ske, men lokalen är inte i första hand tänkt som ett boende. För hemlösa som vill komma på fötter är en fast adress viktig, annars kan man hamna i ett Moment 22, säger Lennart Koskinen: -Det är många hemlösa som skulle vilja komma ur sin hemlöshet, men de har ingen chans att få en bostad så länge de inte har jobb och de får inte ett jobb så länge de inte har bostad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".