Privat förskola i Täby tvingas stänga

Den privata förskolan Lammet i Täby som funnits i nästan tio år tvingas nu lägga ner. Enligt förskolans ledning är orsaken bland annat de nya reglerna om fri förskola och att ersättningen från Täby kommun är orättvis.
Lammet är en Täbys många privata förskolor. På Lammet priotiteras småskalighet och dagiset har bara en avdelning med cirka 20 barn. Men nu hotas Lammet av nedläggning. Minskade bidrag, nya regler om fri förskola till alla fyra- och femåringar i kombination med ett förhållandevis stort antal föräldrar som är avgiftsbefriade gör att Lammets ledning inte längre får det att gå ihop. Den ekonomiska kompensation som kommunen ger för avgiftsbefriade föräldrar missgynnar de små förskolorna anser Lammets föreståndare Elisabeth Kjellman. - Det utgår lika till samtliga förskolor, oavsett om förskolan har föräldrar med nedsatta avgifter och där har vi missgynnats, säger Elisabeth Kjellman.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".