Knivmordet i Kärleksudden: Ingen resning i HD för morddömd

Det blir ingen resning i Högsta domstolen i målet kring knivmordet vid Kärleksudden i Sollentuna. En nu 19-årig man dömdes till tre års sluten ungdomsvård för mordet på en 14-årig pojke hösten 2004.

Det var i somras som den nu 19-årige mannen begärde resning i Högsta domstolen.

Advokaten hänvisade till nya vittnesuppgifter
Ett nytt vittne skulle ha trätt fram och berättat att han sett två okända personer springa från platsen i samband med att han hittat 14-åringen skadad.

Det nya vittnet ska också ha berättat att 14-åringen hittats på en annan plats än vad som tidigare ansetts vara mordplatsen. Enligt resningsansökan ska därför inte 19-åringen befunnit sig på mordplatsen när mordet skedde.

I resningsansökan hänvisar 19-åringens försvarsadvokat Nils Uggla till de nya vittnesupgifterna. Han skriver också att 19-åringens kniv som ansetts vara mordvapnet inte kan vara mordvapnet. Enligt Nils Uggla var 19-åringens kniv för liten för att åsamkat 14-åringen de skador han hade.

Andra gången resningsansökan avslås
Men Högsta domstolen anser inte det finns några skäl till att bevilja resningsansökan. Det här är andra gången högsta domstolen avslår en resningsansökan från 19-åringen. I februari föra året avslog högsta domstolen den första resningsansökan.

Advokat Nils Uggla vill läsa Högsta domstolens motivering till avslaget innan han kommenterar Högsta domstolen bedömning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".