Borgerlig vägrarfront mot bilavgifter

Borgerliga kommuner i Stockholms län går nu samman i en vägrarfront för att försöka stoppa införandet av trängselavgifter.
Kommunledningarna i de borgerligt styrda kommunerna träffas nästa vecka och ska då bland annat samordna sina aktioner mot trängselavgifter. Det handlar till exempel om hur lokala folkomröstningar i september kan gå till. I Solna är den borgerliga kommunledningen orolig för att trängselavgifter leder till mer trafik och till att fler som ska till Stockholm parkerar bilen i Solna. Igår beslutade Solna kommunstyrelse att utreda vilka konsekvenser trängselavgifter i Stockholm skulle få för Solna och hur en folkomröstning i Solna om trängselavgifter skulle kunna genomföras. Men samtidigt anser kommunalrådet Anders Gustâv att det är viktigt att de borgerliga kommunerna gör gemensam front mot trängselavgifter. -Om vi blir överens, och det utgår jag från att vi blir, så kommer det att skicka en oerhört stark signal inte bara till Annika Billström utan även till Göran Persson att lägga av med det här larvet, säger Gustâv till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".