Flera vill vara med och bjuda på Skatteskrapan

Flera företag är intresserade av att vara med och bjuda när den tidigare Skatteskrapan på Södermalm i Stockholm ska säljas.

Redan innan värderingen av fastigheten är färdig har flera företag hört av sig. Tanken är att försäljningen av Skatteskrapan, som ägs av Stockholms stad, ska vara klar i början av nästa år.

Hans Pettersson på Stockholms stadshus AB ansvarar för affären och han säger till Radio Stockholm att värderingen av fastigheten inte är klar än. Men bedömningar i fastighetsbranchen visar att prislappen troligen hamnar på mellan 1,5 miljarder och 2 miljarder kronor, lite beroende på ränteläge och konjunktur.

Fastigheten är speciell med en blandning av studentbostäder och kommersiella lokaler. För att en ny ägare inte ska kunna göra om studentbostäderna till något mer lukrativt kommer villkor att skrivas in i kontraktet, säger Hans Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".