Klartecken för fotoutbildning på Kulturama

Eleverna på Kulturamas film- och fotoutbildning i Stockholm får gå utbildningen trots allt. De 48 eleverna fick i fredags besked om att utbildningen var inställd, men idag drog undervisningen igång.
Krånglet beror på ett missförstånd mellan Kulturama och Skolverket angående antalet utbildningsplatser. Kulturamas utbildningar är inte statsfinansierade utan betalas av eleverna själva, som i sin tur kan få studiemedel. Vid årsskiftet beslutade Skolverket att minska antalet studiemedelsberättigade platser på Kulturama - 86 platser ska bort. Kulturama tolkade det som att foto- och filmutbildningen måste ställas in. Men nu har det visat sig att de elever som redan antagits är undantagna från beslutet och foto- och filmutbildningen blir alltså av. -Det var mycket glada elever som fick beskedet igår, säger Kulturamas rektor Helena Tudén till Radio Stockholm. Platsminskningen på Kulturama kommer istället i höst och kommer att innebära nedskärningar på flera områden, enligt rektorn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".