Färdtjänsten vill minska antalet taxiresor

Landstingets färdtjänstnämd vill dra ner på taxiresandet inom färdtjänsten med 12 procent de närmaste åren. Det blir för dyrt med taxiresorna och därför vill Landstinget att fler nyttjar tunnelbana, pendeltåg och bussar istället.
- Det skapar mer frihet och landstinget får mer pengar över till de som verkligen har störst behov av taxiresor, säger Färdtjänstnämdens ordförande Johan Sjölander, till Radio Stockholm. Men planerna uppskattas inte från handikapphåll. - Många kan inte åka med kollektivtrafiken som det ser ut i dagsläget, möjligen om fem, tio år om tillgängligheten blir bättre, säger DHR Stockholm stads ordförande Nisse Duvel, till Radio Stockholm. Han befarar att människor kommer att bli helt isolerade om Landstinget drar ner på antalet taxiresor. Beslut om förändringarna tas i eftermiddag i färdtjänstnämnden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".