Stockholmspolitiker reagerar på Schymans avgång

Gudryn Schyman avgår som partiledare för Vänsterpartiet, med omedelbar verkan. En orsak är hennes omdiskuterade deklaration förra året. Gudrun Scyman, som lett vänsterpartiet i tio år, sa vid en presskonferens i riksdagshuset nu på förmiddagen, att hon redan tidigare bestämt sig för att avgå, fast först vid partikongressen i början av nästa år, men beskedet kom alltså redan nu.
Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms läns landsting, sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Sevefjord, säger till Radio Stockholm att hon var förvarnad men att det ändå var jobbigt att höra beskedet från presskonferensen. - Vänsterpartister som har viktiga politiska positioner i Stockholmsområdet kan nu släppa det här och börja koncentrera sig på sina uppgifter. Min uppgift är att vara ett aktivt och duktigt sjukvårdslandstingsråd och det kan jag nu koncentrera mig på, säger Sevefjord till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".