Flyktingar bor i industrihotell i Tyresö

Migrationsverket får allt svårare att hitta bostäder för asylsökande. Istället hamnar allt fler vad flyktingsamordnare betraktar som Icke Godkända boendemiljöer. I Tyresö bor till exempel ett antal asylsökande i ett kontorshus i ett industriområde.
Det är Britt Lis Widberg, flyktingsamordnare och chef för invandrarsektionen i Tyresö som slagit larm till Migrationsverket som är ytterst ansvarig. - Asylsökande ska inte bo på kontor, säger hon. Migrationsverket säger att de känner till problemet, men i övrigt har den ansvariga chefen i Stockholmsregionen inte velat kommentera ärendet för Radio Stockholm. Ägare till den aktuella fastigheten är Veselin Mijaac. Han säger att han inte kände till att folk bodde i huset. - De kommer att bli av med sina kontrakt, säger han till Radio Stockholm Men han medger att han tänker bygga om lokalen till hotell och att han har ansökt om det. Under tiden ligger ansvaret på Migrationsverket, men Tyresö kommuns flyktingsamordnare Britt Lis Widberg befarar att staten inte kommer att reagera nämnvärt på de rådande förhållandena.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".