Både förarfel och tekniska fel bakom rullande buss

Busslink undersöker nu den SL-buss som igår kväll började rulla utan förare på Kungsholmen i Stockholm. - Vi har inte hittat något systemfel så det finns ingen anledning att granska övriga bussar, säger Gunnar Andersson på Busslink till Radio Stockholm.
Det var vid 20-tiden igår kväll som bussföraren klev ur bussen för att undersöka varför han inte fick igång den. Han lade inte i handbromsen och bussen rullade baklänges in i ett träd. Ingen fanns i bussen och ingen skadades vid olyckan. Vid den tekniska undersökningen idag har Busslink hittat ett enklare fel på bussen som ledde till att bussens varningssystem lät hela tiden. Det stressade förmodligen föraren som glömde lägga i handbromsen. Det har inträffat allvarliga olyckor tidigare med bussar som rullat utan förare, men enligt Gunnar Andersson på Busslink finns inget som tyder på att fler bussar kan drabbas. - Det är en kombination av tekniska fel på bussen och den mänskliga faktorn, säger Gunnar Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".