Bussdäck exploderade - barnvagn välte

Ett däck på en buss i SL-trafik exploderade i går eftermiddag när buss 46 skulle stanna vid hållplatsen vid Slussen i Stockholm. Vindskyddet i busskuren krossades av tryckvågen, och en barnvagn med en ettårig flicka välte och hamnade i glassplitttret.
Barnet och ytterligare tre personer fördes till sjukhus, två av dem hade med smärtor i öronen efter explosionen och en passagerare hade ont i ett knä. Enligt sjukhusets presstjänst mår barnet väl. Polisen har inlett en förundersökning efter däckexplosionen. Polispatrullen som kom till platsen bedömde att däcket var undermåligt. Gunnar Göthberg, informationschef vid Busslink, som kör busstrafiken i Stockholms innerstad åt SL, säger till Radio Stockholm att händelsen är allvarlig. Han säger också att Busslink parallellt med polisutredningen tillsammans med däckleverantören ska försöka utröna vad som hänt och om det kan röra sig om något handhavandefel från Busslinks sida.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".