Nästan alla kommuner klarar förskolegaranti

Dom flesta kommunerna i Stockholms län klarar av att uppfylla barnomsorgsgarantin - alltså att ge en plats i barnomsorgen inom fyra månader. Men på en del håll finns ändå problem med att klara garantin, visar en enkät som Radio Stockholm har gjort.
Tre av stadsdelarna i Stockholms stad - Liljeholmen, Rinkeby och Kungsholmen - uppger att dom inte alltid klarar av att ge plats i barnomsorgen till den som önskar inom den lagstadgade tiden - alltså 3 till 4 månader. Södertälje kommer inte heller att kunna klara barnomsorgsgarantin under våren. Enligt svaren på den enkät som Radio Stockholm gjort bland dom ansvariga för barnomsorgen i länets kommuner beror problemen bland annat på svårigheterna att få personal. Men det finns också andra problem. Flera kommuner har svårt att hitta lokaler, och dom hinner inte bygga ut förskolan i samma takt som barnkullarna växer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".