Misstänkt mördare i Bagarmossen gripen

En 20-årig man som misstänks för mordet på en annan man i Bagarmossen i augusti förra året har anmält sig själv till polisen. Mannen har varit på flykt i över ett halvår.
20-åringen flydde efter mordet, och har sedan dess varit efterlyst internationellt. I fredags morse gick han till polisen tillsammans med sin advokat. Nu är han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagaren har han skjutit ihjäl en 27-årig man i augusti förra året. Mordet skulle ha varit en hämnd för att en 15-årig pojke knivdödats dagen innan. Två 23-åriga män har redan dömts för medhjälp till mordet. De dömdes strax före jul till åtta års fängelse för medhjälp till mord. Båda hävdar att de är oskyldiga och har överklagat sina domar. Även 20-åringen säger att han är oskyldig - hans advokat Bengt Söderström säger till TT att mannen självmant lämnat sig till polisen för nu bli rentvådd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".