Flera dömda för styckmord

Tre män dömdes idag för mordet och styckningen av en man i Lahäll i Täby förra sommaren. Straffet blev livstids fängelse för en av de anklagade, två andra fick två år och fyra månader respektive ett år och fyra månader. De tre ska också utvisas efter avtjänat straff.
Det var i juli förra året som polisen hittade delar av en styckad kropp i en villa i Lahäll i Täby. Kroppen tillhörde en man och delarna var inmurade i betongblock. Delar av liket har också hittats i en mosse i Vaxholm - även de delarna var ingjutna i betong. Enligt åklagaren blev offret, en man från Vitryssland, först skjuten och sedan styckad. Därefter gjöts delarna in i betong i villan i Lahäll. Flera av betongblocken, fem stycken, fraktades till mossen i Vaxholm, men ett block blev kvar i villan. I polisförhören framkom att syftet inte i första hand varit att att gjuta in kroppen och gömma den, utan snarare att tynga ner kroppsdelarna. Vid rättegången som startade i januari pekade två av de misstänkta männen ut den tredje som den som skjutit offret. Åklagaren har yrkat på livstids fängelse för den som skjutit och den som skaffat vapnet. Han anser att alla tre är lika skyldiga till styckningen och kräver livstids utvisning efter avtjänat straff. Och idag kom alltså domen - livstids fängelse för huvudmannen och fängelse i två år och fyra månader för den ene, och fängelse i ett år och fyra månader för den andre. De tre ska också utvisas efter avtjänat straff.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".