Ung man misstänks för sexbrott mot tolvåringar

En man greps på söndagförmiddagen i Stockholm misstänkt för sexuellt utnyttjande av minderåriga. Mannen, som är i 20-årsåldern, var sen tidigare på dagen anhållen i sin frånvaro.
Enligt vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral hittades två tolvåriga flickor i Åkersberga vid tiotiden i går kväll. Flickorna berättade att de blivit bjudna på sprit och att mannen sen våldförde sig på dem i lägenheten. På något sätt hamnade flickorna sedan på Roslagsbanan. Flickorna fördes till sjukhus. Fallet utreds av norrmalmspolisen. Stationsbefälet där, Torgny Wallström, säger till Radio Stockholm att ärendet har belagts med sekretess med hänvisning till flickornas låga ålder. Mannen är alltså misstänkt för sexuellt utnyttjande av minderåriga. Enligt Torgny Wallström får den fortsatta utredningen visa om misstanken kommer att gälla även våldtäkt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".