Upplands-bro

Sex års fängelse för attack mot rektor

Den 22-årige man som i höstas knivhögg rektorn på Källskolan i Kungsängen i Upplands-Bro kommun har dömts till sex års fängelse för mordförsök. Han ska också betala ett skadestånd till rektorn på 118 000 kronor.

22-åringen som attackerade rektorn på Källskolan i Kungsängen med kniv i höstas dömdes på måndagen av Attunda tingsrätt till sex års fängese för försök till mord och narkotika brott. Han ska också betala ett skadestånd till rektorn på 118 000 kronor.
Det var i slutet av november förra året som en ung man tog sig in i lärarummet på Källskolan i Kungsängen. Inför flera personer attackerade han skolans rektor med en kniv.
Rektorn fick föras till sjukhus efter att ha blivit knivhuggen flera gånger i ryggen och i ansiktet. Ett av huggen gick in i lungan och var livshotande.
Efter en intensiv jakt grep polisen den 22-årige mannen på Stockholms centralstation.
Mannen åtalades senare för band annat försök till mord.
Orsaken till knivöverfallet var enligt 22-åringen att hans lillebror utsatts för en oförrätt av skolledningen förra terminen.
Under rättegången förnekade 22-åringen att det skulle handla om ett försök till mord, men erkände grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista