Södersjukhuset belönar besparingsidéer

Som första storsjukhus i Stockholms län inför Södersjukhuset nu ett belöningssystem för de anställda. Belöningen utgår om sjukhuset lyckas minska sina kostnader. Det innebär som mest 4000 kronor till varje anställd.

Beloppet ska vara lika stort för alla, och enligt sjukhusdirektör Christina Söderholm ska belöningssystemet inte innebära sämre säkerhet för patienterna.

Systemet har beslutats i sjukhusets styrelse och hänger ihop med de allmänna kostnadsökningarna inom vården. Vården på Södersjukhuset väntas i år bli 4.5 procent dyrare. Samtidigt som anslagen från landstinget bara kommer att öka med tre procent. Dessutom ska fler sjuka få vård.

För att få den här ekvationen att gå ihop vill nu Södersjukhuset pröva idén med ett belöningssystem för de anställda.

Modellen har hämtats från S:t Eriks ögonsjukhus, och innebär att varje enskild anställd kan få som mest 4000 kronor per år om sjukhuset klarar sin budget - eller rent av minskar sina kostnader.

Södersjukhusets allra högsta chefer omfattas inte av belöningssystemet, men alla andra anställda gör det, och de får då var och en lika mycket oavsett yrkeskategori.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista