Stockholm

Morddömd fick permission 321 dagar

Den man som dömdes till rättspsykiatrisk vård efter att ha slagit ihjäl en äldre man och misshandlat sex personer med en järnstång vid Åkeshovs tunnelbanestation i Stockholm för snart fem år sen, beviljades förra året permission i 321 dagar, skriver Aftonbladet.

Den nu 37-årige mannen fälldes för bland annat mord, försök till mord och grov misshandel.

Enligt Aftonbladet har han hos länsrätten sökt och beviljats ett stort antal obevakade permissioner de senaste åren. Förra året nekades han permission vid ett enda tillfälle på grund av att han misskött sig gången före. Men enligt tidningens källa ska mannen ha uppträtt hotfullt vid flera tillfällen.

Den läkare som behandlar 37-åringen på Karsuddens sjukhus och som har tillstyrkt permissionerna hävdar att mannen inte är farlig för allmänheten så länge han inte missbrukar. Men enligt en dom i länsrätten från augusti har mannen återfallit i missbruk flera gånger under sina permissioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista